Budući da je Zagreb studentski grad u koji dolaze studirati mladi iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, dužan je zadovoljiti (gotovo) sve glazbene ukuse kako bi se njegovi privremeni, ali i stalni stanovnici osjećali što bolje. Zahvaljujući svojoj širokoj ponudi, smatram da je Zagreb u tome i uspio.

U Zagrebu postoji nekoliko „žarišta“, odnosno dijelova grada koji na maloj udaljenosti nude više različitih klubova. Većina klubova i barova u centru nalazi se na području oko Cvjetnog trga, Tkalčićeve, Tuškanca, Hrvatskog narodnog kazališta i Ribnjaka. Tkalčićeva ulica pravi je primjer ujedinjavanja različitih kafića na jednom mjestu – od alternativnog Melina i barova poput Khale koji se nalaze u obližnjem Kaptol centru pa do pubova kao što su History, Oliver Twist ili Mali Medo.

Noćni život u Zagrebu

U samom centru grada veliki je izbor noćnih klubova od kojih bih svakako preporučila History i Pepermint, koji su preko dana ugodni kafići, a navečer najdraži izbor velikog broja Zagrepčana i svih onih koji se tako osjećaju.

Od noćnih klubova oko centra, izdvojila bih još i Sax!, klub hrvatskih glazbenika koji pokušava omogućiti što većem broju najkvalitetnijih glazbenika da nađu svoj prostor za nastupe u klubu. Njegov prepoznatljivi stil je glazba uživo.

Nešto dalje od centra, točnije na Jarunu, nalazi se drugo žarište noćnih izlazaka. Jezero Jarun postalo je sinonim za odličnu zabavu, a pogotovo tijekom ljetnih mjeseci. Na razmaku od nekoliko stotina metara možete pronaći desetke klubova i kafića, od kojih su najpopularniji Aquarius, Mansion, Gallery i Faces.

Prva tri kluba nerijetko ugošćuju najbolje svjetske DJ-e,  a velika posjećenost iz tjedna u tjedan dovoljno govori o kvaliteti ovih mjesta i zabavi koju mogu pružiti.

Svoje apetite na Jarunu mogu zadovoljiti i svi ljubitelji narodne glazbe. Ekskluzivno uređeni Faces na Jarunu otvoren je svaki dan od 22:00 do 05:00.

Malo dalje uz Savu, prekoputa Studentskog doma Stjepan Radić nalazi se popularni klub Roko, koji je zajednička uspomena na dobre izlaske tisućama prošlih i sadašnjih studenata. U njegovoj blizini, na mjestu starog InBara, sada se nalazi klub Choice, koji je zahvaljujući svom vrhunski uređenom interijeru te stranim glazbenim hitovima i najboljim DJ-ima brzo zadobio srca svih onih željnih dobrog provoda.

Na vašoj listi mjesta za najbolji izlazak svakako bi se trebao naći i Green gold, ekskluzivni kompleks centra zabave koji sadrži šest klubova u jednom: Green Gold Club, Habana, 1st coffee, Aussie bar, Hit Club i Al Metro.

Na službenoj stranici Green golda piše kako je dobra zabava zajamčena svih 365 dana u godini. Ako još niste, svakako posjetite jedan od klubova i provjerite zašto je ovo mjesto, usprkos kratkoj tradiciji, brzo postao zagrebački miljenik kada je o izlascima riječ.