Posljednjih godina je scena kafića, barova i slastičarnica znatno oživjela u Zagrebu i posebna pažnja je posvećena dizajnu interijera tako da se može uživati u zaista posebnim, ugodnim i zanimljivim kafićima, barovima i slastičarnicama.

Bez obzira da li tražite miran i ugodan kafić za razgovor s najboljom prijateljicom ili pak mjesto za dobar provod, na sceni Zagreba zasigurno ćete pronaći nešto za sebe.

zagreb bozicUkoliko Zagreb posjećujete ljeti, možete uživati u uistinu posebnom ugođaju  raznih festivala i društvenih događanja koja postaju žila kucavica Grada, kao što je na primjer Ljeto na Strossu.

Zimi se pak zabava seli u zatvorene prostore, od kojih neki imaju stalni postav različite zabave i vrste muzike. U vrijeme božićnih blagdana, Grad postaje posebno živ obzirom da se tada postavljaju popularne kućice sa kobasicama, kuhanim vinom i uvijek pune rakijarnice, tako da tada možete uživati i vani uz garantirano dobru zabavu i korisne – grijače.

Ono po čemu će svaki turist definitivno zapamtiti Zagreb su uvijek puni kafići, neovisno o danu i vremenu. Oni daju poseban duh Gradu i šarm kojeg malo tko zaboravlja. Zagrepčani jednostavno obožavaju ispijati kavice i družiti se s prijateljima po kafićima, barovima i slastičarnicama i to je ono što znatno doprinosi pozitivnoj energiji ovog grada. Druženje uz čašicu pića i razgovora u kavani, a danas modernijoj varijanti – kafiću – u Zagrebu ima uistinu dugu tradiciju.

Također se sve više otvara kafića zanimljivog i originalnog interijera u kojima možete popiti kavu ili čašu omiljenog vina, a usput i pojesti dobru hranu ili ukusan kolač te se osjećati vrlo ugodno.

kafićTakvi su na primjer La Bodega, Mali bar, Sherry’s bar, Tri praščića, Kota, Velvet, Daycaffe, Kava tava,  Kim’s coffee, Bistro Fotić, itd. Odličnu kavu i ugodan ambijent također možete pronaći i u kafićima Jutro, Express Bar, Cafe u dvorištu, Divas i Eliscaffe. Popularan lanac kafića Leggiero, osim po dobroj kavi, poznati su i po umjerenoj cijeni svježe cijeđenih sokova za koje su razradili uistinu zanimljive i šarolike kombinacij.

Nalaze se po trgovačkim centrima, kao što je na primjer Arena trgovački centar.

Iznimno popularne i kvalitetne su i slastičarnice u Zagrebu, od kojih se mogu izdvojiti slijedeće: Amelie, Mak na konac, Vincek, Orijent, Le kolač, The Cookie factory, Torte i to, Ivica i Marica, itd.

Ako ste pak raspoloženi za dobar noćni provod, savjetujemo Pepermint, Plaza bar, Lemon bar, Mojo bar,  Maraschino, VIP klub, Green Gold, Peoples, Mansion, Gallery ili Aquarius na Jarunu, Khala, Book Caffe, Retro Caffe, Sax, Jabuka, itd., ovisno o vrsti muzike koju volite i ambijentu koji vam odgovara.