Svako godišnje doba u Zagrebu ima svoje čari i teško je odlučiti kada je lice glavnog grada Hrvatske najljepše. Hladne ulice i topli ugođaj uz ukusno kuhano vino neizostavan su dio zimskog Zagreba, dok zlatni parkovi i pečeni kesteni na svakom uglu čine jesen u ovom gradu nezaboravnom.

Ljeto nosi mnoštvo različitih zbivanja na otvorenom, a proljeće budi optimizam u rascvjetalim zagrebačkim parkovima.

Iako je teško odlučiti se, proljeće bih ipak izdvojila kao najbolje godišnje doba za posjetiti Zagreb. Ono na neobičan način utječe na ljude, a to se primijeti i na gradskim ulicama.

Nakon zimske uspavanosti i pasivnosti, proljeće i duži dani pokreću ljude i unose optimizam. U tom razdoblju, grad nudi mnogo zanimljivih sadržaja i događanja pa tako, primjerice, svi rekreativci i ljubitelji biciklizma mogu uživati na popularnim zagrebačkim biciklijadama.

Najbolje godišnje doba za posjetiti Zagreb

Proljeće u Zagrebu obilježeno je i projekcijama filmova na otvorenom u drive-in kinu, popularnom Noći knjige, hortikulturnom izložbom Floraart na Bundeku i još mnogo čime.

Sigurna sam da ne postoji nijedan proljetni dan u Zagrebu koji biste mogli proveli dosađujući se. Ne morate biti maštoviti i ne morate biti u toku sa svim događanjima u gradu – potrebno je uzeti samo dekicu i dobro knjigu pod ruku i uputiti se prema obližnjem parku. Ako niste ljubitelj knjiga, povedite sa sobom voljenu osobu ili prijatelja i prepustite se u ruke zagrebačkog proljeća.

Najsvjetlija točka proljeća u Zagrebu zasigurno je Botanički vrt i prava je šteta posjetiti Zagreb, a ne vidjeti ljepotu te male, spokojne zelene oaze u samom centru užurbanog grada, i to potpuno besplatno. U proljeće je vrt doslovno u punom cvatu, a svaki njegov kutak podsjeća na koncepciju raja. Vrt je predivan i ljeti i u jesen, no proljeće mu daje neku neobjašnjivu notu ljepote koju biste trebali doživjeti.

Ako imate priliku posjetiti Zagreb već sada, nećete pogriješiti – on uvijek ima što za ponuditi, ali ako imate mogućnost doći i u proljeće, provjerite što je to tako posebno kada na red u kalendaru dođe 21. ožujka.