Da biste u jednom danu posjetili sve hrvatske regije, ne morate trošiti svoje dragocjeno vrijeme ni novac za put, dovoljno je posjetiti Arena Centar – moderni trgovačko-zabavni centar smješten se uz raskošnu Arenu Zagreb na jugozapadnom ulazu u hrvatsku metropolu.

Arena Centar najmoderniji je trgovački centar u zagrebačkoj regiji, a prema mišljenu čak 80% Zagrepčana, ovaj centar za njih i je najbolji. U svojih 175 tisuća četvornih metara, Arena Centar „smjestila“ je cijelu Hrvatsku.

arena centar

Kako biste se lakše snašli u velikim hodnicima i među bezbrojnim izlozima, unutrašnjost centra koncipirana je prema hrvatskim regijama – Zagrebu, Dalmaciji, Istri, Slavoniji i Lici. Tako biste, primjerice, predivne cipele mogli naći na području Like, dobru majicu u Slavoniji i odjeću za klince u Dalmaciji, a pritom ne biste morali napustiti granice Arena Centra.

No, ovaj shopping centar nudi mnogo više od same obnove garderobe. Neizostavni multipleks Cinestar i luksuzne Gold Class by American Express kino dvorane te IMAX kino, stvari su zbog kojih redovito posjećujem ovaj trgovački centar čak i onda kada ne planiram veliku kupovinu.

Posjet ovom centru zanimljiv je koliko i cjelodnevni izlet u prirodi – svatko za sebe može pronaći ono što ga opušta i čini sretnim.

Ugodno vanjsko okruženje, ali i unutarnja velika igraonica čine Arena centar idealnim mjestom za obitelji s malom djecom, osobito kada je planu veći shopping koji za djecu obični nije toliko zanimljiv kao roditeljima.

arena centar

Uz 200-tinjak većih i manjih trgovina, u sklopu Centra nalazi se i Interspar, najveći hipermarket u Hrvatskoj koji je idealan za veliku mjesečnu kupovinu namirnica i drugih kućnih potrepština.

Iako je smještena na samom ulazu u Zagreb, u naselju Lanište, Arena Centar dobro je povezana sa središtem grada. Prilikom izgradnje Arene Zagreb izgrađene su nove prometnice i prilagođene postojeće kako bi se olakšao brži pristup dvorani, a tako i Arena Centru.

Postoje više opcija dolaska do Arene Zagreb: automobilom, autobusom, tramvajem ili pak pješice. Autobusna linija 234 koja polazi s Glavnog kolodvora u smjeru Arena vozi svakih 25 minuta, dok besplatan autobus Arena Centra vozi i odvozi  posjetitelje otprilike svakih 30-ak minuta.

Za sve posjetitelje koji dođu automobilom, pobrinut će se velika Arenina garaža koja ima čak 3 000 parkirališnih mjesta. Ipak, meni najdraža opcija je ona koja uključuje tramvaj i pješačenje.

Tramvajskim linijama 7 i 14 možete doći od novozagrebačkog rotora, do stranice „Arena Zagreb“, nakon čega imate još 10 minuta pješačenja. Približavanje ovom velikom, prepoznatljivom i modernom znaku Zagreba zaista je predivno iskustvo. No, koji god način izabrali, nećete pogriješiti – priuštite sebi i svojoj obitelji cjelodnevni shopping i odmor u Arena Centru!