Povijest i romantika često idu ruku pod ruku. Prema tome, Zagreb je idealan grad za sve romantičare i one koji traže takva mjesta.

Povijesne ulice, starinske ulične svjetiljke, stoljetna drveća u parkovima i mjesta s kojih se pruža pogled na predivan grad samo su neki od detalja koji Zagreb čine idealnim gradom za zaljubljene.

Budući da je cijeli stari dio grada obilježen bogatom poviješću i izaziva osjećaj divljenja, teško je odrediti samo jedno mjesto koje bi se moglo proglasiti najromantičnijim. Stoga, predlažem vam da s voljenom osobom posjetite bar sljedeća četiri mjesta koja mogu dijeliti titulu najromantičnijeg.

1. Vidikovac na Sljemenu

Kada ste u zatvorenom prostoru, romantiku u zraku najbolje mogu stvoriti svijeće, no ako ste na otvorenom prostoru, vjerodostojna zamjena za njih su svjetla grada. Upravo zbog toga, jedno od najromantičnijih mjesta u gradu je mjesto s kojeg se osvijetljeni grad vidi najbolje, a to je vidikovac na Sljemenu.

Od centra grada udaljen je svega 20-ak minuta vožnje automobilom, no ono što vas gore dočeka vrijedno je uspinjanja zavojitom sljemenskom cestom. Drveni stolić s postavljenim klupicama idealan je za romantičnu večeru s voljenom osobom, a prizor koji se pruža zaista se ne može procijeniti ničim materijalnim.

Svijetla cijelog užurbanog grada Zagreba, svih njegovih stanova i kuća, svih prometnica i građevina… Sve je servirano kao na dlanu, a prohladan sljemenski vjetar zaogrnut će vas rukama vašeg partnera ili partnerice u topli zagrljaj. Nemojte čekati Valentinovo ili neku drugu prigodu – odvedite voljenu osobu na ovo romantično mjesto i podijelite s njom divljenje prema gradu koji to zaslužuje.

2. Zagreb eye

Iako ima mnogo kraću povijest od Sljemena, Zagreb eye brzo je osvojio srca svih romantičara. I ovo mjesto pruža pogled na predivan grad, sve 4 njegove strane i gotovo je nemoguće ne osjetiti romantiku tako visoko u zraku.

Kao prave romantične svijeće, svjetla grada tinjaju u daljini, a isti takav odraz moguće je vidjeti u očima osobe s kojom dijelite pogled na grad.

Osim toga, ugodno osoblje Zagreb eyea brine se za što savršeniji ugođaj pa tako u sklopu samog vidikovca možete naručiti piće ili romantičnu večeru. Budući da je u samom centru grada, do ovog mjesta ne morate puno voziti ili pješačiti zavojitim cestama, stoga nemate razloga ne posjetiti ovo mjesto nabijeno romantikom.

4 najromantičnija mjesta u Zagrebu!

3. Vrh uspinjače – Gornji grad

Mala uspinjača koja povezuje Donji i Gornji grad prava je mala savršena uvertira za romantiku. Nakon nekoliko minuta vožnje, ona će vas dovesti na mjesto na kojem su mnogi razmijenili prve zaljubljene poglede ili obnovili one postojeće.

Ugodna svjetlost starih uličnih svjetiljki, klupice, drveća, činjenica da stojite na povijesnom mjestu i pogled na svjetla grada odlični su preduvjeti da se ovo mjesto proglasi jednim od najromantičnijih u Zagrebu. Dođite na Gornji grad – najstarije mjesto za romantiku koje nikada neće izgubiti svoju čar.

4. Jarun

Da romantika nije rezervirana samo za mjesta na visokoj nadmorskoj visini dokazuje jezero Jarun – po meni jedno od najromantičnijih mjesta u gradu. Zalazak sunce svojevrstan je sinonim za romantiku, a to se može osjetiti kada je u pitanju i ovo popularno „zagrebačko more“.

Sumrak u Zagrebu, dekica na jarunskom šljunku ili romantična večera u nekom od restorana u blizini jezera, veličanstveni labudovi, odraz sunca na površini čiste vode i ulične svjetiljke koje prate granicu jezera i šetališta predstavljaju sve potrebne elemente romantike. Nemojte uskratiti sebi i voljenoj osobi ove romantične prizore.

najromantičnija mjesta zagreb