Kada netko spomene pivo u Zagrebu, većina njih automatski će pomisliti na medu. No, ne na onog pravog, smeđeg ili mrkog, već na malog ili zlatnog.

Naime, Zlatni medo i Mali medo neke su najboljih i najpopularnijih zagrebačkih pivnica. Čak i ako niste ljubitelj piva, posjet i degustacija piva u jednoj od sljedećih pivnica promijenit će vaše mišljenje o ovom pjenušavom piću iz krigle – provjereno!

Zlatni medo na Savskoj cesti 56 najveća je pivnica u Zagrebu s 450 sjedećih mjesta te vlastitom proizvodnjom piva u sklopu restorana. Mini pivovara proizvodi više vrsta potpuno prirodnog piva bez konzervansa, po češkoj recepturi.

Dobro pivo, domaća kuhinja i ugodna atmosfera (osobito nakon par krigli kvalitetnog piva!) privlače pojedince i grupe na ovo mjesto koje je idealno ne samo za manja druženja, nego i za proslave i veće poslovne ručkove.

Ova pivnica nalazi se na rimskom lokalitetu, što pridonosi dodatnoj čari mjesta na kojem ispijate gutljaje bogatog piva, a u suradnji s Arheološkim muzejom otvorena je trajna izložba svih eksponata nađenih na 11 lokaliteta iz rimskog doba grada Zagreba.

Pivnice u Zagrebu

Kriglu jednako kvalitetnog piva možete naručiti i u pivnicama Mali medo u Tkalčićevoj ulici te pivnicama Medvedgrad u Adžijinoj i u samom centru grada.

Pet vrsta prirodnog piva vlastite proizvodnje, ukusna pivnička jela, pristupačne cijene, prepoznatljiva kvalitetna usluga te ugodan i jedinstven pivnički ambijent može se pronaći u svakoj od navedenih pivnica.

Ako vam ambijent klasičnih pivnica baš i ne leži najbolje, vrhunsko pivo možete popiti i u drugačijem okruženju. Primjerice, unutrašnjost pivnice HopDevila u Branimirovoj ulici 29. inspiriran je belgijskim trgovima (poput onih u Bruxellesu i Bruggeu), s tipičnim kamenim i impresivnim starim fasadama.

Zamračena atmosfera pruža intimniji i ugodniji boravak u pivnici, a takvo uređenje nerijetko „nagovori“ posjetitelje i na večernji provod.

Za uređenje HopDevila iz Belgije je uvezeno čak 10 tona originalnih arhitektonskih kamenih elemenata, a za što bolji ugođaj za ispijanje piva, unutar pivnice nalazi se i vodopad dug 30 metara.

Svi ljubitelji netipičnog uređenja, znanstvene fantastike i piva kao svoju oazu užitka prepoznat će i pivnicu Tolkien’s house na Opatovini. Zanimljivo uređenje i pivo koje s razlogom pobuđuje osjetilo okusa nerijetko će vas navesti na koju kriglicu više, stoga naručite i nešto od ukusnih jela iz iste pivnice i pripazite da vam želudac ne bude prazan.

Pivnice u Zagrebu

Popis kvalitetnih zagrebačkih pivnica nipošto ne završava s „gospodarevom družinom“. Odlično pivo bogatog okusa i pjene možete pronaći i pivnicama poput Bikers beer factory u Savskoj 150, Beertije u ulici Pavla Hatza 16 ili Pinte u Radićevoj 3A.
Ako ste istinski ljubitelj piva, valjalo bi ih posjetiti sve i pronaći najbolje pivo iz zagrebačke ponude, ali naravno – ne u istom danu.