Kada je u pitanju Zagreb, postoji nekoliko pozitivnih i jedna negativna činjenica za sve ljubitelje fotografije. Neke od pozitivnih stvari svakako su te da ne postoji pogrešno godišnje doba, pogrešno doba dana ni pogrešne vremenske prilike za snimanje predivnih fotografija u Zagrebu.

Neovisno o tome je li zima, proljeće, ljeto ili jesen, sunčano, toplo, kišno ili hladno, jutro, podne ili večer – ovaj grad i sve njegove lokacije izgledaju bajkovito i čarobno.

Kao pozitivnu stvar neizbježno je navesti i to da ne postoji loše mjesto za fotografiranje u Zagrebu – gdje god se našli, gdje god stali i na koju se god stranu svijeta okrenuli, fotografija koju ćete snimiti bit će savršena.

No, ljepota Zagreba dvosjekli je mač za sve ljubitelje fotografije upravo zbog one jedne negativne činjenice – potrebni su dani i dani uzastopnog fotografiranja kako bi se ovjekovječila sve lijepe zagrebačke lokacije.

Kako ne biste morali hodati danima u želji da fotografirate svako predivno mjesto u Zagrebu, donosim Vam nekoliko prijedloga za snimanje najljepših fotografija u gradu.

Dakle, napunite baterije na svojim digitalnim ljubimcima i krenite za mnom.

Gornji grad prva je i meni najdraža lokacija za snimanje fotografija u Zagrebu. Brojni detalji na ulicama i trgovima ove lokacije učinit će sve vaše fotografije posebnima i jedinstvenima.

Zagreb – raj za sve ljubitelje fotografije

Tamo postoji mnoštvo povijesnih i kulturnih građevina, spomenika, skulptura, parkova i park-šuma prema kojima biste trebali usmjeriti objektiv svoga fotoaparata.

Crkva sv. Marka, Banski dvori, vidikovac na vrhu kule Lotrščak, skulptura Matoša na klupi, Strossmayerovo šetalište, Tuškanac, pogled s vrha zagrebačke uspinjače i gornjogradske ulične svjetiljke samo su neki od mjesta i motiva Gornjega grada koji će vašu fotografiju posebnom i jedinstvenom.

Kako biste nastavili niz predivnih fotografija iz Zagreba, uputite se prema jezerima Bundek i/ili Jarun jer su lijepa priroda, jezero i šuma neki od najznačajnijih elemenata savršene fotografije.

Pritom nipošto ne biste trebali izostaviti park i zoološki vrt Maksimir, Zrinjevac, park kralja Tomislava i Botanički vrt. Ako se odlučite na pješačenje od jednog do drugog mjesta, sasvim je sigurno da ćete zamijetiti i snimiti još mnoštvo jedinstvenih motiva i pronaći mnogo skrivenih mjesta za snimanje nezaboravnih fotografija.