Izreka „o ukusima se ne raspravlja“ primjenjiva je na gotovo sve u životu – osim na kavu. Kada je kvaliteta ovog crnog napitka u pitanju, ne postoje rasprave – ili je odličan, ili to nije prava kava. Više sam puta od različitih putoholičara čula kako dobar grad prepoznaju po dobroj kavi i ponudi mjesta na kojima se ona poslužuje.

Isto tako, puno sam puta čula da je Zagreb različitom posjetiteljima ostao u dobrom pamćenju na temelju kvalitete zagrebačkih kafića i njihove ponude.

Svaki veliki ljubitelj kave ima nekoliko uvjeta koji moraju biti zadovoljeni. Prvi od njih je, naravno, kvalitetna i fina kava, a drugi je ugodan i netipičan ambijent. Kavu u Zagrebu moguće je popiti na gotovo svakom uglu, pa ako vam je važno samo razbuditi se ili kratko odmoriti, takvo mjesto nije teško pronaći.

No, ako želite ispijati kavu i pritom „guštati“, važno je naći ugodno mjesto na kojem je to moguće i postići, stoga vam predlažem 5 najugodnijih mjesta s najboljom kavom u Zagrebu.

1. „U dvorištu“

Nigdje se oko kave i atmosfere ne potrude toliko dobro kao „U dvorištu“. Ovaj kafić nije jedan od onih u kojima ćete dobiti „bezosjećajnu“ kavu koja je iscurila iz automata, već dobro pripremljenu kavu s ljubavlju.

Vlasnik kafića jednom mi je prilikom rekao kako u svom kafiću nudi samo kavu vrhunske kvalitete jer ni on ne pristaje na ništa manje.

Zaista, ta kvaliteta osjeti se do zadnje kapi kave u šalici. Savršenstvu ove kave pridonosi i odlična atmosfera – prava „domaća“, a u samom centru grada. Bili u trenirci ili sređeni od glave do pete – svejedno je, jer „U dvorištu“ su svi ljubitelji vrhunske kave potpuno jednaki.

2. Kim’s Coffe

Atmosferu i kavu za „guštanje“ možete naći i u Petrovoj ulici u Kim’s Coffe. Bogata paleta aromatiziranih kava i ukusni croissant na crnu stranu kave privukli bi čak i one koji tvrde da ju ne vole.

Ručno napravljeni drveni šank, dječji kutak za posjetitelje s djecom, pažljivo stvoreni ambijent, ugodna atmosfera kakvu bi imali i u vlastitom dnevnom boravku i, najvažnije, jedna od najboljih kava u gradu – sve to možete pronaći u Petrovoj 21.

Donosimo 5 najboljih mjesta za popiti kavu u Zagrebu!

3. 1st coffee

Iako nosi takav naziv, ovaj kafić nije predviđen samo za prvu kavu u danu, već za kavu u bilo koje doba dana, ili noći, budući da se petkom i subotom ovaj kafić pretvara u party zonu u centru grada.

Ovo mjesto s 9 vrsta kave iz Etiopije, Puerto Rica, Kenije, Indije, Nikaragve, s Haitija ili “Kopi Luwaka” iz Indonezije prava je utopija za svakoga tko želi isprobati različite arome ili doznati kako se različite vrste kave razlikuju u okusu. Uputite se prema Preradovićevoj 12 i probajte provjereno dobru kavu.

4. Eliscaffe

Mnogi ovo mjesto opisuju s 3 riječi – bolje ne može! Činjenica da se ovdje koristi samo visoko kvalitetno zrno kave podrazumijeva istu takvu kavu – visokokvalitetnu.

Svaki gutljaj ovog tekućeg, crnog savršenstva podsjetit će vas zašto bi ovdje trebali svratiti barem jednom tjedno. Svakako „must see“ i „must drink coffee there“ mjesto.

5. Hocus Pocus

Ne morate biti začarani da bi vam kava u kafiću Hocus Pocus bila odlična. Kvalitetna kava, ljubazni konobari, čistoća i urednost, blizina centra, ugodna glazba, pristup internetu…

Sve što možete poželjeti pronaći ćete u tom kafiću. No, nije dovoljno reći samo „hokus-pokus“ kako biste se tamo stvorili, stoga već sad krenite pješice, tramvajem ili bilo kojim drugim sredstvom prema Šubićevoj ulici i odmorite uz jednu od najboljih kava u gradu.